Olga Rybina

Concertmeester

Olga Rybina is in 1984 geboren in Rusland, waar zij op vijfjarige leeftijd met haar vioolstudie begon. Haar opleiding was gebaseerd op de beste tradities van de Russische vioolschool, waar tegelijkertijd gewerkt werd aan techniek en muzikaliteit. Ze kwam in 2003 naar Nederland en vervolgde hier haar studie, eerst aan het conservatorium van Den Haag bij Kees Hulsmann en daarna aan het conservatorium van Rotterdam bij Natasha Morozova. Haar bachelor- en masterstudie heeft ze behaald met een 9½. De laatste in 2010. Tijdens haar studies in Rusland en in Nederland kreeg ze een opleiding tot docent en uitvoerend musicus.

Via haar docenten heeft ze de tradities van Russische, Amerikaanse en Nederlandse vioolscholen mee gekregen. Deze tradities spelen een belangrijke rol in haar lessen aan zowel volwassenen als kinderen.

Haar muzikale inspiratie haalt Olga uit kamermuziek. Sinds het begin van haar vioolopleiding speelt zij in duo’s (twee violen, viool en piano, viool en altviool), trio’s, strijkkwartetten en kamerorkesten. Kamermuziek is voor haar het ultieme doel van vioolspelen. Dat geeft ze graag door aan haar leerlingen door tijdens de les met hen samen te spelen. Ze treedt regelmatig op met kamerorkesten door heel Nederland.

Olga heeft inmiddels haar eigen lespraktijk in Rotterdam:  Vioollesrotterdamzuid.nl