Concertmeester

Rozemond Zigterman (1988) groeide in het oosten van het land op, met vanaf haar 7de vioolles. Eerst bij Jo Overkamp en Jan Warnars, later gevolgd door vioolpedagogen Anne Nijhuis en Chris Duindam. In die tijd werd haar tweede grote hobby het paardrijden. Dit begon allemaal op een familiepony, later gevolgd door paarden waarmee vele trainingen en wedstrijden werden gereden.

Na de middelbare school (Vrije school ‘de IJssel’ in Zutphen) verhuisde Rozemond naar het westen om daar Wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden te studeren, en tevens viool aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Haar hoofdvaklessen viool kreeg zij 5 jaar lang (inclusief vooropleiding) van Wouter Vossen en regelmatig ook van Natalia Gabunia.

Rozemond heeft in veel verschillende orkesten gespeeld. Van Arcato ensemble, Nederlands Jeugd StrijkOrkest (NJSO) tot het Nederlands JeugdOrkest (NJO), met velerlei losse orkestprojecten tussendoor. En dan nu de schnabbels. Bij onder andere Holland Orkest Combinatie,  en het nog jonge LUDWIG. Verder maakt zij ook graag kamermuziek. Allerlei verschillende bezettingen zijn uitgeprobeerd, maar tegenwoordig zijn het een strijktrio en het Hooglands Ensemble (fluitkwartet) waar zij deel van uitmaakt.

In juni 2011 gaf Rozemond een succesvol eindexamenconcert in Tilburg en in september van datzelfde jaar mocht ze haar BA diploma voor Wijsbegeerte in ontvangst nemen. Momenteel woont ze in Amsterdam, waar ze nog een jaar de Universitaire Pabo volgde, maar er toen achter kwam dat het toch echt via de muziek is, wat haar naar het onderwijs trekt.

Zo startte zij in 2012 haar eigen vioollespraktijk in Lisse, en nu daarnaast ook in Leiden. Werkt ze als viooldocent bij het Leerorkest en Klein Leerorkest in Amsterdam. Valt ze met enige regelmaat in op muziekscholen en andere vioollespraktijken. En is ze sinds korte tijd ook bij Leiden Sinfonietta aangesteld als concertmeester.