Orkest

Wie zijn wij?

De Rijnlandse Orkest Vereniging is een amateur symfonie orkest, opgericht in 1952 door de Alphense violist Bouw Lemkes. In 2002 ging de Rijnlandse Orkest Vereniging samen met het Stedelijk Symfonie Orkest uit Zoetermeer en treedt het orkest naar buiten onder de naam Rijnlands Symfonie Orkest (RSO). Het orkest is partner van het CKC te Zoetermeer. Momenteel staat het orkest onder leiding van dirigent András Czifra.

Hoe ziet het orkest eruit?

Het Rijnlands Symfonie Orkest bestaat uit circa 45 leden. Het zijn allen gevorderde amateurs die hun instrument goed beheersen. Het orkest biedt plaats aan (jong-)volwassenen die het plezierig vinden om minimaal twee maal per jaar een goed concert te geven. Behalve de concertmeester en de groepsaanvoerders hebben de strijkers geen vaste plaats in het orkest. Bij ieder nieuw programma wisselt men van lessenaar, zodat ieder op zijn beurt de eerste of tweede partij speelt. De blazers verdelen eerste en tweede partij onderling. De leden van het orkest komen uit alle windstreken: uit o.m. Zoetermeer, Waddinxveen, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Delft, Leiden, Leiderdorp, Maassluis, Den Haag, Capelle aan de IJssel.

Wat spelen wij?

Jaarlijks geeft het orkest twee eigen concerten, één in het voorjaar en één in het najaar. Daarnaast verleent het orkest medewerking aan de begeleiding van koren uit de wijde omgeving. Het orkest legt zich toe op een zo breed mogelijk repertoire. Componisten van 1750 tot heden staan op het programma. Ook werken van Nederlandse componisten worden soms gespeeld. Regelmatig treedt het orkest op met een solist. Van zowel de concerten die in voorbereiding zijn, als die al uitgevoerd zijn, is uitgebreide informatie beschikbaar.

Waar kunt u ons vinden?

Het Rijnlands Symfonie Orkest repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in het CKC, Leidsewallen 80, 2722 PC te Zoetermeer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van het orkest.